POPRAVAK OBUĆE I ODRŽAVANJE

U našoj postolarskoj radionici također popravljamo cipele, ostalu obuću i galanteriju.
 

Popravci na obući:

  • Produljenje i širenje obuće

  • Izrada đonova

  • Izmjena patentnih zatvarača

  • Povisivanje i snižavanje cipele izmjenom pete

  • Proširivanje i sužavanje čizama

  • Popravak torbi i remena

  • Izrada remena

  • Bojanje/farbanje obuće

  • Poliranje obuće

  • Popravak jakni, torbi i remenja (zamjena patenata, bojanje, drukeri, nove ručke i ostalo)

 

Imate oštećenje koje vam nitko ne može popraviti? - Dođite k nama i cipele će biti kao nove!

U postolarskom obrtu Lepen design na Cvjetnom trgu u Zagrebu svakodnevno popravljamo i održavamo cipele.

 

Održavamo kožu, vršimo poliranje cipela, impregnaciju, čišćenje cipela i ostalo.

 

Kontaktirajte na broj telefona 01/4872-863, email lepen.design@gmail.com ili nas posjetite svakim radnim danom od 09:00 do 19:00 sati i subotom od 09:00 do 14:00 sati.

Znati ispravno i precizno očistiti cipele pretvara mučan zadatak u proces zahvalnosti. Koža na vašim muškim cipelama će vam biti zahvalna - pravilna njega cipela održava je sjajnom i produžava životni vijek.

Njega cipela održava ulja i masti u koži te umanjuje daljnji gubitak ulja i masti. Sve što je potrebno kako bi koža na vašim muškim cipelama zadržala elastičnost, podatnost i sjaj je ponavljati svaki pravilan postupak njege cipela svaka dva do tri tjedna.

Dobro njegovana koža izgleda dobro i dugo traje

Vlasnici cipela moraju imati na umu da je koža prirodni materijal koji zahtijeva zadanu razinu održavanja da bi ostao u vrhunskom stanju. Tijekom procesa štavljenja iz kože se uklanjaju svi elementi koji sadrže vodu i masti. Tijekom sljedeće faze završne obrade, ulja i masti se vraćaju u kožu. Ipak, svakodnevno trošenje i izloženost elementima neprekidno iscrpljuju kožu cipela ulja i masti. Kao rezultat toga, koža gubi svoju fleksibilnost i čvrstoću, dok se čestice prljavštine talože u porama. Konačno, usprkos nedostatku njege, koža postaje krhka - kao posljedica toga, cipela ne može dugo trajati.

Pravilna njega cipela štiti i njeguje kožu cipela. Na taj se način zadržavaju posebne osobine kože i koža im daje predivan sjaj. Da bi se ovaj proces pravdao, vlasnicima muških cipela treba i temeljito opremljen set za njegu cipela, kao i razumijevanje kako pravilno održavati svoje cipele.

Cipele treba čistiti svaka dva do tri tjedna

Glavni ciljevi njege cipela su sprječavanje presušivanja kože, kao i očuvanje sjaja i nježnosti njegujući kožu. Dovoljno je očistiti cipele jednom u dva do tri tjedna. Ako su, međutim, vaše cipele podvrgnute nepovoljnim vremenskim uvjetima (vlaga i hladnoća) i stoga ste bili podložni velikom opterećenju, trebali biste ih češće čistiti.

Mušku cipelu obrišite ili operite nakon svakog nošenja kako biste spriječili nakupljanje čestica prljavštine i očuvali elegantan izgled. Ako planirate produžiti pauzu od nošenja, na predmetne cipele nanesite tanki sloj kreme za cipele i pohranite ih u platnenu vrećicu.

Još jedan savjet: da provjerite jesu li vaše cipele odgovarajuće zaštićene od vlage, nanesite malo vode na osovinu. Ako kapljice vode kuglice gore, cipela je pravilno hidroizolirana. Ako, međutim, voda protječe u male rijeke ili formira male bazene, vaše cipele zahtijevaju hidroizolaciju.

Dijelovi seta za njegu cipela

Hoćete li poseći za sofisticiranim kompletom za njegu cipela ili samostalno spremate proizvode za njegu cipela, pitanje je vašeg proračuna i ukusa. Kako se kaže, postoji nekoliko neophodnih proizvoda koje bi svatko trebao posjedovati. Trebali biste imati barem jednu čvrste četkice napravljene od čekinja svinja, dlaka od oksida ili dlaka konjskog repa. Četke izrađene od vlakana agave također su izuzetno popularne - to su izdržljiva i fleksibilna vlakna listova uzeta iz južnoameričkog soja agave.

Nadalje, trebali biste imati zasebnu četku za nanošenje aplikatora za svaku nijansu kreme. Ako za nanošenje različitih nijansi koristite istu četkicu, možete iskriviti boju kože cipela.

Što se tiče proizvoda za čišćenje i njegu, uzimajući kao primjer cipele od crne do srednje smeđe kože od teleće kože, trebali biste posjedovati: kremu od crnog ili smeđeg voska, bezbojnu miješanu kremu za emulziju, kožno potplatno ulje, četkicu za nanošenje i bezbojno rješenje hidroizolacije od grube kože.

Na kraju, potrebne su vam četkice za poliranje izrađene od konjske dlake ili mekane pamučne krpe za poliranje.

Ispravno čišćenje cipela

Za čišćenje cipela od glatke kože počnite s tvrdom četkom za uklanjanje prašine, suhog blata i drugih nečistoća s kože. Ključno je da to temeljito napravite, jer ako ostanu nečistoće prljavštine, one mogu uvelike ometati ostatak procesa čišćenja i na kraju rezultirati ogrebotinom na cipelama. Slijedite ovaj korak hidroizolacijom i tretiranjem cipela. Kistom ili pamučnom krpom nanesite kremu za cipele ili vosak u nijansi koja odgovara koži cipela na cijelu površinu cipela, uključujući petu i rub potplata. Ostavite da se vosak stvrdne otprilike pola sata prije nego što počnete polirati četkom za poliranje ili mekom krpom. Laganim pokretima i bez pritiska lagano polirajte kožu dok ne postignete ravnomjerni sjaj.

Nakon svakih osam postupaka čišćenja, umjesto voska za cipele možete nanijeti miješanu emulziju kako biste još više nahranili kožu i oživjeli njenu boju. Pomoću krpe tanko nanesite emulziju, ostavite da se upije nekoliko minuta, a zatim cipelu polirajte četkom za poliranje.

Svakih nekoliko mjeseci pažnju biste trebali usmjeriti na kožni potplat. Kistom ravnomjerno nanesite posebno kožno ulje na potplat. Ponavljajte ovaj postupak sve dok se ulje više ne upija u potplat.

Vlasnici cipela od brušene kože moraju koristiti posebnu četku od antilopa za uklanjanje prljavštine na početku procesa čišćenja. Nakon čišćenja i sušenja cipela, obradite je bezbojnim tekućim hidroizolacijskim sredstvom. Zatim nanesite kremu u odgovarajućoj nijansi na struk potplata, rub potplata. Pričekajte pola sata, a zatim gumenim čvorištima na četkici od antikristala gurnite napu brušene kože na svoje mjesto.

Cipele LEPEN DESIGN - Postolar Zagreb | Varšavska ulica 1 Cvjetni trg 10000, Zagreb | +385 1 4872 863
© 2018 by Lepen design. All rights reserved. Proudly created by Hrlex.