top of page
Search
  • Writer's picturelependesign

Vašim najdražim torbama vraćamo stari sjaj - evo kako!

Updated: Oct 20, 2023

Popravak torbi

Od ogrebotina, pukotina do gubitka boje, istrošenih rubova, otvorenih rubova i još mnogo toga. Imamo široku paletu usluga popravljanja torbi koje odgovaraju potrebama svih vrsta torbi.


Restauracija torbe

Kad je vaša torba vidjela bolje dane, vrijeme je za restauraciju! Od jako istrošene i ispucale kože do gubitka oblika, blijeđenja i opsežnih mrlja. Sve predmete stručno obnavljamo provjerenim tehnikama I preparatima.

Čišćenje torbe i uklanjanje mrlja

Stručno čistimo sve vrste torbi, bez obzira na njihovu marku ili vrijednost. Od glatke kože i antilopa do nježnih i skupih egzotičnih koža. Čak možemo ukloniti tvrdokorne mrlje poput prijenosa boje s odjeće, mrlje od tinte, pa čak i izlijevanje hrane i pića!


Promjena boje i individualizacija torbe po vašim željama

Želite li promijeniti boju torbice? Možemo to napraviti! Želite da to budu više boja ili jedinstveni dizajn? I to možemo napraviti. Također možemo vašu torbu dodatno prilagoditi dodavanjem lanaca ili naramenica!

Možemo promijeniti boju bilo koje kožne torbe u bilo koju boju po vašoj želji.

- Promijenite torbu tako da odgovara nekom dijelu obuće ili odjeće.

- Promijenite u moderniju i modniju boju.

- Promijenite torbu svijetle boje u crnu ili je učinite nosivijom.

Jednom promijenjena boja koža je jednako trajna i dugotrajna kao što je prvotnoZamjena zip patenta

Kad god oštete zip navoj ili zip zubi, zatvarač treba zamijeniti. Takav problem se ne može uvijek uspješno riješiti, pa je uvijek najbolje staviti novi zip.

Da bismo to učinili, uklanjamo šavove na starom patentnom zatvaraču i izrađujemo novi patentni zatvarač koji odgovara originalu. Možemo uskladiti veličinu zip-a, boju konca, pa čak i boju zip-glave.

Zatim se novi patentni zatvarač ručno


zašije na mjesto osiguravajući da koristimo sve originalne rupe odakle je uklonjen izvorni patentni zatvarač.
Labavi šavovi i konac

Imamo stotine boja i debljine konca koje odgovaraju svim torbicama.

Neki popravci šavova koje radimo mogu biti jednostavni poput dodavanja nekoliko dodatnih niti gdje su šavovi popustili do potpuno ponovnog šivanja ručki, traka, obloga i svih ostalih dijelova na torbicama.
Novi čepovi, zakovice, vijci i mali dijelovi

Imamo tisuće malih dijelova koji jednostavno mogu pasti iz vaše torbe i biti zauvijek izgubljeni! Imamo klinove i zakovice u raznim oblicima, bojama i veličinama koje možemo nadomjestiti.


Nove brave, kopče i zatvarači

Postoji ogromna raznolikost mehanizama za zatvaranje vaše torbice. To je vjerojatno najkorišteniji dio vaše torbe i stoga je dio koji najčešće oštećuje.

Imamo veliki izbor različitih kopči, zatvarača i brava između kojih možete odabrati one koji vam najviše odgovaraju.Nove ručke i naramenice

Ako nemate dovoljno sreće da ste samo oštetili ručke, već su one kompletno neuporabljive, možemo vam napraviti par novih koji će točno odgovarati starima. Ručke ili remen možda su puknuli ili potrgani, postali teško oštećeni I nisu popravljivi ili ćete možda htjeti promjenu njihove veličine.

Započinjemo odabirom komada kože koji odgovara izvornoj debljini i uzorku. Zatim koristimo originalne ručke za izradu predloška i promjenu boje nove kože kako bi odgovarala originalu. Zatim se nove ručke izrezuju pomoću predloška i ručno šivaju, a zatim se nove ručke ručno zašiju natrag na torbu.
Mrlje od vode

Jedna od najčešćih vrsta mrlja na torbama uzrokovana je vodom, pićima ili drugim tekućinama. Kožne torbe mogu upiti ove mrlje poput spužve ostavljajući gadan trag!

Imamo specijalne proizvode koji pomažu ukloniti mrlju, a nakon njihove upotrebe ujednačit ćemo boju pomoću naših tehnika obnavljanja.

Jednom kad se mrlja ukloni, tada ćemo zaštititi kožu kako bismo joj odbili sve tekuće mrlje.


Preuređivanje voštanih rubova

Voštani i obojani rubovi na torbicama često počinju pucati i cijepati se, ponekad se i jednostavno odljušte.

U tome slučaju šivamo, lijepimo, krpamo I plastificiramo rubove gdje se spajaju dva komada kože. Umjesto da vidite kožna vlakna, vidite lijepi voštani rub. Ovaj se rub obično počinje trošiti na ručkama i remenima, uglovima torbe i oko gornjeg kožnog ruba.

Kad uočimo ovaj problem, uklanjamo sve stare oštećene rubove, pripremamo rub kako bi bio gladak, a zatim ga ponovno obojimo fleksibilnom bojom koja je otporna na savijanje I pucanje prilikom nošenja.


Pohabani kožni rubovi

Većina torbi izgubiti će boju na uglovima torbe. To se događa iz dana u dan i jedan je od najčešćih problema koje rješavamo.

Kada izvršimo ovu vrstu popravka, očistit ćemo cijelu torbu kako bismo uklonili svu prljavštinu. Popraviti ćemo sve ogrebotine ili ogrebotine na koži, a zatim obnoviti boju.

Također možemo popraviti opće ogrebotine ili ogrebotine na bilo kojem dijelu torbe, ne samo na uglovima!


Gubitak i blijeđenje boje

Gubitak boje može biti rezultat mrlje ili izlijevanja koje uklanja boju s kože ili nažalost naši kupci previše se trude sami ukloniti mrlju i na kraju trljaju boju s kože!

Koža će prirodno izblijedjeti i ako pogledate unutar torbe skriveni komad kože, vidjet ćete koliko se boja vaše torbice tijekom godina promijenila!

Oba se problema mogu lako popraviti u Lepen designu. Obojati ćemo kompletnu torbu u boju po vašem izboru, te će torba ponovno biti kao prvog dana kada ste je kupili.


Potamnjene i masne ručke

Ako niste znali, kada vaše kožne ručke počnu izgledati tamno, to je uzrokovano nakupljanjem znoja, prirodnih ulja na vašoj koži i hidratantnim kremama. Koža polako upija ove masne tekućine i postupno će s godinama početi izgledati tamnije.

Nažalost, ova vrsta oštećenja ne čisti se jednostavno, već je treba odmastiti. To činimo brisanjem ručki odmaščivačem I tada ručke počinju otpuštati mast. I ovo je spor proces - jednom nanošenju može biti potrebno do 6 sati da se osuši, a ponekad je potrebno više nanosa! Nakon odmaščivanja bojimo I zatim zaštićujemo ručke kako bi bile spremne za novu svakodnevnu uporabu.


Nove kožne pločice

Vrlo je čest problem za komade kože koji drže ručke / remenje na mjestu, koji često pucaju ili olabave. Kada se to dogodi, možemo napraviti novu zamjensku pločicu koja odgovara potrganoj.

To radimo odabirom komada kože slične debljine i uzorka originalnog komada. Zatim boju mijenjamo u skladu s vašom i koristimo stari komad kao predložak za izrezivanje novog.

Zatim se novi komad kože ručno zašije natrag na torbu i pričvrsti na ručku / remen.


Uklanjanje plijesni s torbe

Neke torbe postanu pljesnive! Općenito se radi o pogrešnom skladištenju, ali vidjeli smo slučajeve plijesni uzrokovane curenjem vode, pa čak i torbe ostavljene van kuće!

Započinjemo s temeljitim čišćenjem torbe kako bismo uklonili svu prljavštinu i višak plijesni. Kada torba izgleda čisto, tada primjenjujemo specijalni tretman koji ubija spore plijesni kako bi se spriječilo njihovo ponovno pojavljivanje.


U obrtu Lepen design na Cvjetnom trgu u Zagrebu svakodnevno popravljamo i održavamo cipele, torbe, remenje i ostale kožne predmete. Održavamo kožu, vršimo poliranje cipela, impregnaciju, čišćenje cipela i ostalo. Posjetite nas ili kontaktirajte na broj telefona 01/4872-863 ili email lepen.design@gmail.com svakim radnim danom od 12:00 do 19:00 sati i subotom od 11:00 do 14:00 sati, a obuću nam možete poslati i poštom, te nakon što mi popravimo vašu obuću, šaljemo je natrag na vašu adresu.


Od sada nas posjetite na dvije lokacije:

📌 Varšavska 1, Cvjetni trg, Zagreb

📌 Samoborska 32, Strmec, Sveta Nedelja

ili

📮 Pošaljite robu poštom20,036 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page